30/08/11

Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Tο Κίνημα Πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» προέκυψε από μία σκέψη απλή μέσα σε μία εποχή κατ’ εξοχήν δύσκολη για όλους. 

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, σαν πολίτες, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας. 

Αν καθ’ ένας από μας συνειδητά «σπρώξει» τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, τουρισμού) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.

Μια μικρή αλλαγή νοοτροπίας στις καταναλωτικές μας συνήθειες, όπως να πάψουμε να αναζητούμε τα ξένα προϊόντα, μπορεί να κάνει πολλά. Πέρα από την κυβερνητική πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων, εμείς οι πολίτες μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας κυρίαρχα απέναντι στη μεγάλη απειλή της ανεργίας.

Ας αποτελέσουμε όλοι μαζί αυτό το «Κίνημα», ας συμβάλουμε στην διάδοση του συνθήματός του και ας εμπλουτίσουμε τις ιδέες του με τις σκέψεις και τις απόψεις μας.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr